Trostomaten

Zoals de naam al doet vermoeden groeit de trostomaat aan een tros, samen met andere tomaten. De rassen zijn tegenwoordig zo ontwikkeld dat de tomaten aan de tros ongeveer gelijkmatig rijpen. Dit is anders bij losse tomaten waar de tomaten aan de hand van de rijping van de tros worden geplukt door de teler. Het is namelijk zo dat bij losse tomaten de vruchten dicht bij de rank eerder rijpen dan de tomaten die er verder vanaf zitten. 

Trostomaten zijn rijk aan vitaminen en antioxidanten. Zo speelt de trostomaat een belangrijke rol bij het versterken van de weerstand. Ook bevat deze vrucht grote hoeveelheden vitamine C, wat nodig is voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van uw weerstand. En een betere weerstand zorgt er natuurlijk voor dat u beter bestand bent tegen virussen en bacteriën. Een trostomaat bevat ongeveer 25 kcal per 100 gram, 1.9 gram eiwitten, 2.9 gram koolhydraten en 0.2 gram vet.

Trostomaten bevatten niet alleen veel goede eigenschappen, ze kunnen ook nog eens op allerlei manieren gegeten worden. Verwerk ze bijvoorbeeld in een salade, eet ze zo uit de hand of gebruik ze in warme gerechten zoals soepen of pastasauzen. Wist u trouwens dat de trostomaten na de oogst de meeste voedingsstoffen bevatten? Ons logistieke proces is er dan ook op gericht om onze gezonde trostomaten zo snel mogelijk in het schap te krijgen. Daarom worden de trostomaten op de dag van de oogst meteen bij de teler verladen. 

Maten:
Middel:       57 mm – 72 mm
Grof:           67+ mm

Ideale bewaartemperatuur:
Wist u dat u trostomaten niet in de koelkast bewaart? Als u ze bewaart op een temperatuur tussen de 12 en 15 graden Celsius blijven ze ongeveer een week goed.

Verpakkingen:
De standaard verpakking voor tros tomaten is een doos van 5 kg. Ook zijn er klantspecifieke verpakking mogelijk zoals verpakte tomaten (flowpack), kratten en speciale dozen.



Beschikbaarheid

Algemeen:

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec

Hollandse trostomaat:

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec